Looptraining

1 x per week, op dinsdag avond, geef ik een centrale hardlooptraining.

Van 19:30 tot 20:45 uur ben ik op de atletiekbaan in Amsterdam Zuid-Oost te vinden met de trainingsgroep. De groep op dinsdag avond bestaat voor het grootste deel uit prestatie en competitie gerichte mensen die trainen voor een zo goed mogelijk resultaat bij wedstrijden en/of in competitie verband. Maar ook mensen die af en toe deelnemen aan trimloopjes trainen graag mee.

Vaste onderdelen van elke looptraining zijn: warming-up, loopscholing, conditionele kern en de cooling down. Ook dynamische rekoefeningen, sprong en coördinatie oefeningen en oefeningen om de lichaamshouding spieren te ondersteunen komen afwisselend aan de orde. Tijdens de kern van de training geeft ik overwegend (intensieve) interval en vaartspel opdrachten.

Overigens vind ik techniek en coördinatie zo belangrijk dat ik die conditionele aspecten het gehele jaar door in mijn centrale trainingen terug laat komen.

Regelmatig ondersteun ik de looptraining met filmbeelden zodat je zelf kunt zien wat je doet en een betere vertaling kunt maken van mijn techniek aanwijzingen naar je loopstijl en lichaamshouding.

Direct naar:

Zwemtraining      Fietstraining      Krachttraining

Online Begeleiding      1 op 1 Begeleiding