Trainingsschema’s

Periodiseren en Polarised Trainen zijn bij het maken van schema’s voor mij de uitgangspunten.

De periodes zijn delen van het jaar waarin ik mij richt op basis conditie en techniek, bouwen naar een seizoen, wedstrijd specifieke trainingen en race periodes. Afhankelijk van jouw beschikbare tijd en persoonlijke  mogelijkheden deel ik de periodes op in blokken van 3 of 4 weken.

Polarised Trainen is een combinatie van korte (hele) intensieve en lange rustige trainingen. De meeste tijd gaat zitten in de rustige trainingen, naarmate het wedstrijd seizoen en de wedstrijden dichterbij komen verschuift de aandacht iets en gaat er meer tijd naar de korte trainingen. De rustige trainingen worden gedaan in een (erg) langzaam tempo, de intensieve trainingen gaan in de vorm van intervallen, waarbij de snelheid zo hoog moet zijn dat je de laatste herhaling nog maar net vol kunt houden. Polarised Trainen is een methode waarbij ik goed kijk naar je belastbaarheid die weer sterk afhankelijk is van het feit of je een gevorderde of beginner bent en of je blessure gevoelig bent.

De trainingsschema’s maak en publiceer ik in het gratis online programma Final Surge. Naast dat jouw trainingsschema er in staat kan je met Final Surge o.a. ook je trainingsresultaten invoeren of via de connectie met Garmin en Strava van daaruit uploaden en trainingsstatistieken opvragen. Er bestaat ook een zeer handige app van Final Surge voor op je smartphone. Met elkaar communiceren over de trainingen en filmpjes, foto’s en bestanden delen via Final Surge is uiteraard heel eenvoudig. Dit geeft jou als sporter en mij als trainer alle voordelen van online werken waarbij fysieke aanwezigheid voor overleg niet altijd noodzakelijk is.

Periodiek organiseer ik centrale trainingen voor iedereen die bij mij een online trainingsschema afneemt maar niet wekelijks bij de centrale trainingen aanwezig kan of wil zijn.

Verdere details leg ik je graag uit bij de intake mocht je bij mij een schema willen afnemen.